Veelgestelde vragen

Afhankelijk van de fotosessie die u wenst, kan dit doorgaan in de studio bij mij thuis of in de natuur.

Indien u liever een andere locatie wil, kan dit zeker en vast! Ik leer graag nieuwe plekjes kennen! Hou er wel rekening mee dat er vervoersonkosten bijkomen buiten een straal van 15 km rondom Oudenaarde (0.35euro/km).

Voor themadagen worden er geen extra onkosten aangerekend.

De meeste fotosessies gaan door tijdens het weekend (zaterdag of zondag). Soms maak ik ook plaats vrij tijdens de week, afhankelijk van jullie mogelijkheden.

Tijdens de zomermaanden fotografeer ik het liefste in de ochtend, of tijdens het gouden uurtje. Dit laatste zorgt voor een mooie gloed en vindt plaats een uur voordat de zon ondergaat.

In de overige maanden vindt de fotosessie vaak plaats tussen 9 uur en 18 uur.

Een zwangerschapsshoot wordt het beste geboekt aan 32 à 34 weken zwangerschap. Op die manier heb je al een mooi buikje.

Neem gerust de eerste echo, schoentjes, het eerste knuffeltje, ... mee.

Een portie geduld, het kennen van basiscommando's en veel snoepjes zijn nodig.

Indien uw hond de basiscommando's niet beheerst, dan is een hondenshoot ook mogelijk. Dit zal echter wat meer tijd in beslag nemen.

Honden mogen aan de leiband blijven tijdens het maken van de foto, want dit wordt achteraf weggewerkt in de nabewerking.

Ben je nog niet zeker of het zal lukken met jouw lieveling? Neem dan zeker vrijblijvend contact op.

** Hou er rekening mee dat honden aan de leiband moeten blijven tijdens een wandeling. Er staan boetes op loslopende honden. Bovendien is Tanita Laurier Fotografie niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen**

Tijdens een fotosessie draagt de hond bij voorkeur een dunne halsband met een lange leiband. Indien de hond niet los kan, dan kan ik deze zaken het eenvoudigste wegwerken in de nabewerking.

Er wordt gevraagd om de hond geen eten te geven vooraf aan de fotosessie. Op die manier behoudt jouw lieveling zijn interesse in de vele snoepjes die ze krijgen tijdens het poseren. Bovendien wordt het aangeraden om de hond niet te veel te vermoeien vooraf aan de fotosessie, alsook tijdens. Vaak gaan honden dan enorm hijgen of de tong te veel laten uithangen.

Verder mag je (echt heeeeel veeeeel) snoepjes, beloningen, voorzien waarvan je weet dat de hond dit aanziet als positieve beloning. Dit kan bijvoorbeeld ook een tennisbal zijn.

Tot slot kan ik u meegeven dat het hard werken wordt tijdens de fotosessie. Zowel voor u, als voor jullie lieveling. Hou hier rekening mee en bewaar steeds de rust. Ik heb tijd en ik neem mijn tijd. Zit er vooral niet mee in als jouw hond plots niet blijkt te luisteren, maar het thuis net enorm goed kan. Ik beloof jullie een mooi resultaat!
Wil je graag een specifieke foto? Of graag een foto samen (zorg voor passende kleuren qua outfit)? Dan kan dit zeker! Vergeet het niet te vragen vooraf aan de fotosessie.

Als fotograaf tracht ik mij te specialiseren in kinder-, gezins- en hondenfotografie.

Trouwfotografie en natuurfotografie zijn niet aan mij besteed.

Wil je mij echter graag boeken om een congres, een doopfeest, communiefeest, bedrijfsfoto's, huwelijksaanzoek, gender-reveal, ... of dergelijke te fotograferen? Neem dan vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Vooraf aan de fotoshoot mag u een factuur verwachten. De betaling hiervan wordt 5 werkdagen vooraf verwacht. Indien u extra foto's wilt bestellen wordt hiervoor opnieuw een factuur opgemaakt. Foto's worden pas digitaal geleverd eens de factuur betaald is.

Enkele dagen vooraf aan de shoot hou ik het weerbericht in de gaten. Indien er slecht weer wordt voorspeld, neem ik contact op om een nieuwe datum in te plannen. Hou zeker uw GSM in de gaten de dag van de fotosessie.

Zoek eerst en vooral wat kledij bij elkaar waarin je jezelf kan zijn. Ga voor zachte, warme tinten. Pastelkleuren doen het ook altijd goed. Hou ook rekening met de setting waarin de fotosessie zal plaatsvinden, zodat je niet opgaat in de omgeving. Bijvoorbeeld geen beige kleuren op het strand. Tijdens het gouden uurtje zijn rood, wit, geel, ... mooie kleuren.
Neem alle kleren bij elkaar en hang deze eens samen. Op die manier heb je een idee of de kleurtinten samen passen. Ben je nog onzeker? Stuur dan gerust een foto door voor mijn stijladvies.
Ga zeker niet voor drukke prints (bv. merknaam), strepen (kunnen soms vertekenen door de zon) en fluokleuren. Hou er tijdens de fotosessie ook rekening mee dat de broekzakken etc. leeg zijn. Een GSM in de broekzak kan storend zijn op de uiteindelijke foto. Ook haarbandjes rond de polsen, een vuile mond bij kindjes en halfgelakte nagels worden het best vermeden.

De foto's worden nauwkeurig geselecteerd door de fotograaf en onbewerkt in een online galerij geplaatst. Deze online galerij mag je verwachten binnen 72 uur. Eens de foto's geselecteerd zijn door jullie in de online galerij, kan het bewerken beginnen. De foto's worden meestal binnen de 2 à 4 weken na betaling doorgestuurd via WeTransfer.

De foto's worden digitaal geleverd in hoge resolutie, zonder logo. Voor sociale media worden ze geleverd in lage resolutie, met logo. Indien gewenst kunnen er steeds afdrukken besteld worden. Meer info hierover via mail, op aanvraag.

Neen. Ik lever geen onbewerkte foto's af. Iedere geselecteerde foto wordt zorgvuldig bewerkt en typeert mijn fotografiestijl.

Indien u één van de geselecteerde foto's wenst te ontvangen in zwart-wit kan u dit steeds vragen zonder meerprijs. Een eigen bewerking op één van de foto's wordt niet geapprecieerd (zie algemene voorwaarden).

Vragen? Contacteer me!